4 egész csirkecomb, alsó- és felsőcombra vágva
só, bors
olívaolaj
50 g vaj
500 g újkrumpli
500 g zöld spárga
3 csokor retek
Tálaláshoz petrezselymes joghurt:
20 dkg görög joghurt
1 kis gerezd fokhagyma
só
2 nagy csokor petrezselyem
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A csirkecombokat mindkét oldalukon megsózzuk, megborsozzuk (esetleg használhatunk valamilyen sült csirkéhez passzoló fűszerkeveréket, vagy curryport is). A vaj egyik felét betesszük a csirke bőre alá, a másikkal megkenjük a combokat. Egy nagy tepsire helyezzük, majd kb.30 percig sütjük.
Egy másik tepsiben sütjük a héjastul félbe-negyedbe vágott újrumplit, sózva, olívaolajjal meglocsolva.
A spárga alsó részét letörjük, a retkeket félbe-negyedbe vágjuk.
Amikor a hús majdnem megsült, összeöntjük a majdnem kész krumplival és a zöldségekkel, és kb. 20 percre visszatesszük a tepsibe - továbbra is 200 fokon.
Miközben sül a csirke a zöldségekkel, elkészítjük a petrezselymes joghurtot: egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a joghurtot a petrezselyemmel, pici sóval. Élénkzöld árnyalatú krémet kapunk, ezt akár a tepsire, vagy tálaló edényre, a zöldségek közé halmozzuk. Az egész egytálételt a petrezselymes joghurttal tálaljuk.
Tehetünk újhagymát is a zöldségek közé, és akár egy kis fokhagymát a petrezselymes joghurtba.