Vissza

Főételek

Ropogós sült csirke

Gastrohobbi receptje

Hozzávalók 4 főre

4 csirkecomb kettévágva
kristáycukor
olívaolaj
só, bors
pirospaprika
szójaszósz
méz

Elkészítés

Egy serpenyőbe teszünk egy evőkanál kristálycukrot. Adunk hozzá olívaolajat, majd alacsony tüzön jó alaposan összekeverjük. Beletesszük a csirkedarabokat, és gyakran forgatva minden oldalukat barnára sütjük. Ha ez megvan, hozzáadunk egy teáskanál sót, fél teáskanál borsot és fél teáskanál paprikát. Alaposan összekeverjük. Ezután szójaszószt locsolunk rá - kb. 50 ml - és egy teáskanál mézet. Jól összekeverjük, kicsit tovább sütjük. végül két dl vizzel felöntjük, és lefedve még 10-15 percig sütjük.

Jó tanács

Csirkeszárnnyal is remek!