Vissza

Főételek

Rakott padlizsán

Internet receptje

Hozzávalók 4 főre

3 közepes méretű padlizsán
4 tojás
100 g tejföl
2 tk provence-i fűszerkeverék
2 tk szárított petrezselyem

fekete bors
egy csokor újhagyma
100 g mozzarella
40 g liszt
egy nagy paradicsom

Elkészítés

A padlizsánokat meghámozzuk, végüket levágjuk. A kisebb ármérőjű végtől kb. 3 cm-re hosszában elkezdjük lefelé csíkozni a padlizsánokat - ha kész, akkor legyező-szerű darabokat kapunk.
Jénai tálba tesszük, megsózzuk, olajjal meghintjük, és 5-5 percig 150 fokon megsütjük a padlizsánok mindkét oldalát.
Közben egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel. Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és azt is hozzáadjuk. A keverékbe beletesszük a reszelt sajtot is valamint a lisztet. A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
Egy nagy jénait kiolajozunk, beleöntjük a masszát, majd megszórjuk a paradicsomokkal. Közepes tüzön aranybarnára sütjük.

Jó tanács

Más zöldséggel is finom - pl. cukkini. Lehet karakteresebb sajtot is választani - pl. edami vagy ementáli.