400 g liszt
200 g vaj
3 tojássárga
30 g élesztő
1 dl tej
5 evőkanál cukor
A krémhez:
3 tojásfehérje
250 g porcukor
150 g kókuszreszelék
Az élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk. Kicsit hagyjuk pihenni.
A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszt.
Egy cipót téglalap alakura, kb. 5-6 mm vastagra nyújtunk, megkenjük a kókuszos keverék 1/3-ával, és feltekerjük viszonylag szorosan. Éles késsel újjnyi vastag karikákat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rendezünk. Ne legyenek túl közel a karikák, mert sütés alatt hízni fognak. Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is.
150 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
A kókuszreszelék helyett darált dióval is finom.