Vissza

Előételek

Hideg kukoricakrémleves

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

4 cső szép csemegekukorica
1 ek vaj
1 ág rozmaring
1 csokor újhagyma
1 szárzeller
1l szárnyas alaplé
1/2 dl tejszín
30-40 g frissen reszelt parmezán
tetejére: csípős paprika, sonkachips

Elkészítés

A vajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított újhagymát és szárzellert. Hozzáadjuk a rozmaring ágat és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt kb. 5 percig főzzük.
A kukorica csövéről éles késsel lefejtjük a szemeket, lábasba tesszük, 10 percig főzzük. Nutribulletben pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt majd szitán keresztül a levesbe öntjük. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt.
Közvetlenül tálalás előtt hajszálvékonyra szeletelt sonkát kevés olajon ropogósra sütünk, konyhai papírtörlőn leitatjuk. (Csipet kurkumával lehet erősíteni a sárga színét).
Ízlés szerint csípős paprika szeletekkel tálaljuk.

Jó tanács

Tartalmasabb lesz a leves, ha egy főtt pürésített krumplit is hozzáadunk.