6 csirke alsócomb
1 nagyobb lilahagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
40 ml szójaszósz
250 ml sör
só, bors, pirospaprika
olívaolaj
A combokat ferdén bevagdossuk. Egy edénybe tesszük, megsózzuk, ráöntjük a szójaszószt, rászórjuk a gyömbért, egy teáskanál piros paprikát, egy kávéskanál borsot és jól összedolgozzuk.
Egy serpenyőt “megcsíkozunk” olívaolajjal, elrendezzük rajta a combokat és mindkét oldalukat 3-3 percig erős tűzön sütjük.
Kivesszük a combokat a serpenyőből, helyettük betesszük a hagymaszeleteket, és lassú tűzön megdinszteljük. Visszatesszük a combokat, leöntjük őket a sörrel és 30 percig lefedve sütjük, majd tálaljuk.
A hagymával egészen apróra vágott fokhagymát is dinsztelhetünk.